dennis prijs 2015 10 12 17.55.00VenloStormt heeft vanmiddag in Tilburg de Nationale Evenementen Innovatieprijs gewonnen. Deze prijs is een onderscheiding voor het meest innovatieve evenement van het afgelopen jaar. De nationale evenementenprijzen worden jaarlijks uitgereikt. Er zijn prijzen voor de evenementenstad van het jaar, het beste publieksevenement en het meest innovatieve evenement.

De jury roemde VenloStormt vanwege de manier waarop grote delen van de stad betrokken worden bij het evenement. De samenwerking met diverse organisaties uit het onderwijs, bedrijfsleven, overheid en de zorg werd door de jury als uniek bestempeld. “We zien deze onderscheiding als een stimulans om op deze weg door te gaan. We dragen de onderscheiding op aan al onze vrijwilligers. Zonder hen hadden we VenloStormt nooit kunnen organiseren,” aldus voorzitter Dennis Meens.

Nationale evenementen prijzen
Uit het juryrapport

Het innovatieve element van VenloStormt zit in de binnenstedelijke locatie. De organisatie heeft het stormbaan-concept ook naar een aantal middelbare scholen gebracht en op die manier op eigentijdse wijze scholieren aan het sporten gebracht.

De winnaar is een evenement dat er in is geslaagd om innovatie op verschillende niveaus door te voeren. De vernieuwing zit zowel in het evenement zelf, als in de wijze waarop men bezoekers en deelnemers bij het evenement heeft betrokken. De combinatie van een sportevenement met sociale en culturele programma-onderdelen laat disciplines met elkaar versmelten en levert zo vernieuwing op.

beeld prijs 2015 10 12 17.07.41De Nationale Evenementenprijzen worden sinds 2001 uitgereikt aan gemeenten en evenementenorganisatoren. De vakprijzen zijn in het leven geroepen om evenementen en evenementensteden te eren die een voorbeeld en inspiratiebron voor anderen in de sector zijn. Met de prijzen wordt ook de aandacht gevestigd op de kwaliteit en positieve effecten van festivals en publieksevenementen.
lumar.jpg
Leolux.jpg
Huys.png
Bouwmensen_Limburg.png
BodyStyle.png
ballorig.png
Plaza-grafica-190x130.jpg
huisvoordekunstenlimburg.png
Stinissen.png
covebo.jpg
gemeente_venlo.png
venlona.png
Crewfactory.png
Performenz.jpg
bart-faassen.png
mi68.png
intelligent-security.jpg
DSV.jpg
enjob.png
ted-boots.png
wml.png
HCM.jpg
Covebo.jpg
ton-paulus.jpg
banden-wielen-centrum.png
Fun-Forest.jpg
Enjoy.png
Energa.jpg
Collin-recyceling-190x130.jpg
Dierenartsencombinatie Maas en Niers.png
Funqtio.jpg
loxodrome.png
Limburgs-Landschap.png
MAxim.png
Tempo_Vertaler.png
ijsco-fantastico.png
nellissen.png
Pure-ingredients.jpg
Sligro.jpg
sdg.png
water-for-life-190x130.jpg
FLOORmodels--hospitality-190x130.jpg
roof-safety-systems.jpg
denhulster.png
Dries-Bouw.jpg
run2Day.jpg
provincie limburg.jpg
personato.jpg
Jongeren_Op_Gezond_Gewicht.png
Oomen.jpg
Buitengewoon.jpg
A-Z_logo.jpg
psw.jpg
Helichem.jpg
zebra.png
JustFire.jpg
VenloStormt-grrrr-800x211px