Veiligheid staat bij DSV VenloStormt op nummer 1. We nemen allerlei maatregelen om het evenement zo goed en veilig mogelijk te laten verlopen.

Klik hier voor de hele infographic over hoe we veiligheid waarborgen bij DSV VenloStormt.
uitsnede infographicOok jij als bestormer kunt een aantal zaken doen om de risico’s van deelname aan de hindernissen stormloop te beperken.

1.    Werk aan je conditie
Zorg dat je fysiek en mentaal goed voorbereid aan de start staat. Zo’n 80% van het parcours loopt over onverhard terrein en je zult circa 60 hindernissen overwinnen. In je voorbereidingen is het dan ook verstandig om te trainen op onverharde ondergrond en niet alleen te focussen op conditie. Voor de hindernissen heb je kracht nodig. Bootcamp- of crossfittrainingen zijn ideaal om kracht op te bouwen.
Kies tijdens de stormloop je eigen tempo, DSV VenloStormt draait om plezier, kameraadschap, jezelf overwinnen en samen de finish halen. Niet om snelheid. Loop jezelf niet over de kop.

2.    Kleding
Draag sportschoenen met een goed profiel, een sportbroek en een sportshirt. Een strakke lange broek geeft de beste bescherming. Lopen op blote voeten is verboden. Lees hier meer over kleding.

3.    Bescherming tegen de zon
Tijdens DSV VenloStormt is het vaak zonnig en warm. Drink daarom voldoende tijdens de stormloop. Denk er ook aan om zonnebrandcrème te gebruiken. Zoek voldoende schaduw en verkoeling vooraf en na afloop van de stormloop.

4.    Warming-up
Doe mee met de warming-up in het startgebied! Op deze manier gaat je hartslag alvast omhoog en kun je direct van start.

5.    Voeding
Zorg dat je voldoende energie hebt voor je aan de hindernissen stormloop begint. Maak ook gebruik van de verzorgingsposten onderweg. Op diverse plekken word je eten en drinken aangeboden. Na afloop krijg je opnieuw te eten en te drinken in het finishgebied.

6.    Storm samen!
DSV VenloStormt draait om kameraadschap, plezier, jezelf overwinnen en samen de finish halen. Zoek een maatje op om de hindernissen te trotseren. Help elkaar en ook anderen waar dat nodig is!

7.    Instructies vrijwilligers
Op het parcours staan vele vrijwilligers die je instructies geven hoe je een hindernis moet nemen. Volg ten alle tijden deze instructies op en wijk niet van het parcours af.

8.    Hindernis overslaan
Durf je een hindernis niet te nemen? Of lukt het je niet om eroverheen te komen? Je mag altijd een hindernis overslaan en er omheen lopen. DSV VenloStormt is geen wedstrijd met tijdslimiet dus je krijgt geen ‘penalty’ als je een hindernis overslaat.

9.    Wonden en medische klachten
Meld je direct met open of bloederige wonden bij de EHBO. Je mag hier niet mee doorlopen. Ook voor zaken als modder of zand in de ogen kun je bij hen terecht. De EHBO wordt verzorgd door de mensen van de Reddingsbrigade. Zij staan in de buurt van elke hindernis in opvallende rood/gele kleding.

10.    Douchen
Je gaat een aantal keren door modder en waterbakken. Het water wordt in sommige gevallen uit de Maas gepompt, waardoor de kwaliteit varieert. Probeer ervoor te zorgen dat je geen water binnenkrijgt. Neem na afloop van DSV VenloStormt altijd een douche en maak eventuele wondjes goed schoon. Controleer ook even of je geen teken hebt. Je loopt tenslotte door dichte begroeiing. Krijg je achteraf klachten of vertrouw je iets niet? Ga dan even langs bij de EHBO-tent of neem contact op met je huisarts. Ook als je na een paar dagen nog last krijgt.
MOVES102-190-x-130.jpg
Helichem.jpg
Limburgs-Landschap.png
FLOORmodels--hospitality-190x130.jpg
appcomm.png
van-harte.jpg
tijssen-02.jpg
Collin-recyceling-190x130.jpg
Las-Constructiebedrijf-Velden.jpg
Funqtio.jpg
loxodrome.png
Oomen.jpg
covebo.jpg
Beweegpas.jpg
DSV.jpg
Crossbox077.jpg
Plaza-grafica-190x130.jpg
enjob.png
sur-meuse.png
Alles-Palletie.jpg
Buitengewoon.jpg
antares.png
Huys.png
Enckevort.png
Enjoy.png
omroepvenlo.jpg
Satori.jpg
Pure-ingredients.jpg
zebra.png
provincie limburg.jpg
lumar.jpg
hout-vast.jpg
iedereen-kan-sporten.png
wml.png
van-der-valk-hotel.png
ballorig.png
denhulster.png
JustFire.jpg
op-de-hipt.png
Meeus.png
MEE.jpg
Crewfactory.png
venlona.png
Natuurlijk-Nancy-190x130.jpg
Tempo Vertaler.png
gemeente_venlo.png
nellissen.png
Dries-Bouw.jpg
roof-safety-systems.jpg
WARMTESERVICE.jpg
Bouwecenter-driessen.jpg
sdg.png
A-Z_logo.jpg
BodyStyle.png
personato.jpg
Performenz.jpg
Covebo.jpg
huisvoordekunstenlimburg.png
bart-faassen.png
PLUS_Verbeeten.png
run2Day.jpg
Jongeren_Op_Gezond_Gewicht.png
Dierenartsencombinatie Maas en Niers.png
ted-boots.png
intelligent-security.jpg
Hombergh.png
Stinissen.png
Fun-Forest.jpg
samen_in_beweging.png
Just-190x130.jpg
deni.png
ton-paulus.jpg
Leolux.jpg
Bouwmensen_Limburg.png
water-for-life-190x130.jpg
banden-wielen-centrum.png
eurotechVenlo.jpg
lenssen-logo-zonder-slogan.jpg
Energa.jpg
ijsco-fantastico.png
mi68.png
Anytime-fitness.jpg
Sligro.jpg
massabouw-190x130.jpg
HCM.jpg
VenloStormt-grrrr-800x211px