Bij de organisatie van VenloStormt zijn tijdens de tweede editie 43 kleine ongevallen gemeld door de EHBO. Dit waren mensen met een verstuikte enkel, kramp, een schouder uit de kom en een paar open wondjes. Er zijn 3 mensen doorgestuurd voor hechtingen naar het ziekenhuis. Een deelnemer ging kopje onder toen hij van de glijbaan in de Maashaven gleed. Hij werd door duikers uit het water gehaald en achteraf bleek dat deze jongen geen zwemdiploma had. Daarop is hij uit de wedstrijd gehaald.

Na afloop van het evenement is de organisatie ter ore gekomen dat een van de deelnemers een gebroken enkel heeft opgelopen doordat hij ongelukkig terecht kwam. Ook bleken twee mensen een infectie te hebben opgelopen die zich pas enkele dagen na VenloStormt uitte. Een van de deelnemers haalde tijdens de stormloop zijn elleboog open aan een paaltje en de andere deelnemer haalde zijn vinger open aan een stukje hout. Beide zijn hiervoor behandeld in het ziekenhuis.

Veiligheid bij VenloStormt
Veiligheid van alle betrokkenen heeft bij VenloStormt de hoogste prioriteit. VenloStormt werkt daarom samen met professionele partners als Ocean, de Venlose Reddingsbrigade, de duikverenigingen de Duukers en Thetis, de brandweer en GHOR om de veiligheid van de deelnemers, bezoekers en vrijwilligers te kunnen garanderen. Deelname aan VenloStormt blijft voor eigen rekening en risico. Zie daarvoor ook de algemene voorwaarden en het wedstrijdreglement die elke bestormer bij inschrijving heeft geaccepteerd.

Is een hindernissen stormloop gevaarlijk?
Een hindernissen stormloop is niet gevaarlijker dan een normale hardloopwedstrijd, een voetbalwedstrijd of een willekeurige andere sport. Een incident kan overal gebeuren, maar als je goed voorbereid aan de start staat en je aan de veiligheidsvoorschriften houdt is de kans klein dat er iets gebeurt. Het blijft natuurlijk een pittige uitdaging waarvoor je goed moet trainen.

Zijn de hindernissen veilig?
Alle hindernissen van VenloStormt worden gerealiseerd met behulp van professionele partners. De constructie is berekend op een groot aantal deelnemers die in korte tijd over de hindernis gaan. Vlak voor het evenement worden de hindernissen gekeurd door een constructeur van de gemeente Venlo. Samen met de brandweer controleert hij de stevigheid, algemene veiligheid en of deelnemers zich niet kunnen verwonden aan bijvoorbeeld uitstekende delen. Daarnaast maken brandweer, politie en andere veiligheidsdeskundigen een ronde over het parcours om te kijken of zij ongehinderd hun werk kunnen uitvoeren als dat nodig mocht zijn en alles in orde is voor de start van de wedstrijd. De hindernissen en het parcours zijn dus veilig.

Wat gebeurt er als ik toch gewond raak?
Een EHBO-er en een vrijwilliger houden bij elke hindernis toezicht. Mocht je onverhoopt gewond raken, bijvoorbeeld doordat je een enkel omslaat, dan kun je direct bij hen terecht. Extra hulpdiensten zoals motorrijders en ambulances staan gedurende de hele dag stand-by. Als een deelnemer zich verwondt en bloedt dan wordt hij direct uit de wedstrijd gehaald en door een EHBO-er of verpleegkundige verzorgd. De deelnemer mag pas weer doorgaan als de wond is verbonden en de hulpverlener akkoord gaat.

Kan ik een infectie oplopen in de modder of het water?
Het water maar ook de modder die wordt gebruikt is veilig. VenloStormt controleert dat in samenspraak met de Geneeskundige Hulpverlening in de Regio (GHOR). De ene deelnemer is echter gevoeliger dan de andere. Als je een wondje hebt, bestaat er kleine een kans dat je toch iets oploopt. Spoel je daarom direct na de wedstrijd goed af met water. Er zijn douches aanwezig. In geval van een bloedende wond worden deelnemers direct uit de wedstrijd gehaald en door een EHBO-er of verpleegkundige verzorgd.
VenloStormt neemt monsters van het water en de modder en bewaart deze twee weken voor het geval een deelnemer in deze periode klachten krijgt die in verband kunnen staan met het water of modder. Zijn er klachten dan wordt de GHOR geïnformeerd en kunnen maatregelen worden genomen.
pelican-rouge.jpg
Graaf Gommans.png
DSV.jpg
Duukers.jpg
Thetis.jpg
berden.png
Raodhoes.png
van-der-valk-hotel.png
heineken.png
Crewfactory.png
JustFire.jpg
werf.png
centrurm-logistiek-vakmanschap.jpg
van-harte.jpg
fortissimo.png
skz.png
Limburgs-Landschap.png
harman.jpg
samen_in_beweging.png
Onderhoudplus.png
roof-safety-systems.jpg
maashopper.jpg
deni.png
ijsco-fantastico.png
ActionDome.png
Enckevort.png
interiorPartner.jpg
sob.jpg
Dierenartsencombinatie Maas en Niers.png
Leurs.jpg
lenssen-logo-zonder-slogan.jpg
Tempo Vertaler.png
lumar.jpg
AUDICA-VIDEO-logo-DEF.png
PLUS_Verbeeten.png
Energa.jpg
eurotechVenlo.jpg
Bouwmensen_Limburg.png
venlona.png
Huys.png
zebra.png
Blariacumcollege.png
sur-meuse.png
funforest.jpg
banden-wielen-centrum.png
mi68.png
VOSTERMANS.jpg
Jongeren_Op_Gezond_Gewicht.png
provincie limburg.jpg
op-de-hipt.png
Funqtio.jpg
Leolux.jpg
wml.png
Stinissen.png
run2Day.jpg
ted-boots.png
BodyStyle.png
Las-Constructiebedrijf-Velden.jpg
tijssen-02.jpg
gemeente_venlo.png
enjob.png
hovens-collin.jpg
Dichterbij.png
maaspoort.jpg
iedereen-kan-sporten.png
appcomm.png
Autobedrijf-Peeters.png
MarcSchattefor.png
Meeus.png
Alles-Palletie.jpg
hout-vast.jpg
Performenz.jpg
bart-faassen.png
Buitengewoon.jpg
antares.png
nellissen.png
Valuascollege.jpg
loxodrome.png
denhulster.png
urban-dance-studio.png
grenswerk.jpg
Hombergh.png
waterland.png
sdg.png
ballorig.png
ton-paulus.jpg
Oomen.jpg
jongeneel.png
Enjoy.png
omroepvenlo.jpg
huisvoordekunstenlimburg.png