Veiligheid bij DSV VenloStormt
Veiligheid van alle betrokkenen heeft bij DSV VenloStormt de hoogste prioriteit. DSV VenloStormt werkt daarom samen met professionele partners als Ocean, de Venlose Reddingsbrigade, de duikverenigingen de Duukers en Thetis, de brandweer en GHOR om de veiligheid van de bestormers, bezoekers en vrijwilligers te kunnen garanderen. Deelname aan DSV VenloStormt blijft voor eigen rekening en risico. Zie daarvoor ook de algemene voorwaarden en het wedstrijdreglement die elke bestormer bij inschrijving heeft geaccepteerd.

Is een hindernissen stormloop gevaarlijk?
Een hindernissen stormloop is niet gevaarlijker dan een normale hardloopwedstrijd, een voetbalwedstrijd of een willekeurige andere sport. Een incident kan overal gebeuren, maar als je goed voorbereid aan de start staat en je aan de veiligheidsvoorschriften houdt is de kans klein dat er iets gebeurt. Het blijft natuurlijk een pittige uitdaging waarvoor je goed moet trainen.

Zijn de hindernissen veilig?
Alle hindernissen van DSV VenloStormt worden gerealiseerd met behulp van professionele partners. De constructie is berekend op een groot aantal deelnemers die in korte tijd over de hindernis gaan. Vlak voor het evenement worden de hindernissen gekeurd door een constructeur van de gemeente Venlo. Samen met de brandweer controleert hij de stevigheid, algemene veiligheid en of deelnemers zich niet kunnen verwonden aan bijvoorbeeld uitstekende delen. Daarnaast maken brandweer, politie en andere veiligheidsdeskundigen een ronde over het parcours om te kijken of zij ongehinderd hun werk kunnen uitvoeren als dat nodig mocht zijn en alles in orde is voor de start van de wedstrijd. De hindernissen en het parcours zijn dus veilig.

Wat gebeurt er als ik toch gewond raak?
Een EHBO-er en een vrijwilliger houden bij elke hindernis toezicht. Mocht je onverhoopt gewond raken, bijvoorbeeld doordat je een enkel omslaat, dan kun je direct bij hen terecht. Extra hulpdiensten zoals motorrijders en ambulances staan gedurende de hele dag stand-by. Als een bestormer zich verwondt en bloedt dan wordt hij direct uit de wedstrijd gehaald en door een EHBO-er of verpleegkundige verzorgd. De bestormer mag pas weer doorgaan als de wond is verbonden en de hulpverlener akkoord gaat.

Kan ik een infectie oplopen in de modder of het water?
Het water maar ook de modder die wordt gebruikt is veilig. DSV VenloStormt controleert dat in samenspraak met de Geneeskundige Hulpverlening in de Regio (GHOR). De ene bestormer is echter gevoeliger dan de andere. Als je een wondje hebt, bestaat er kleine een kans dat je toch iets oploopt. Spoel je daarom direct na de wedstrijd goed af met water. Er zijn douches aanwezig. In geval van een bloedende wond worden bestormers direct uit de wedstrijd gehaald en door een EHBO-er of verpleegkundige verzorgd.
DSV VenloStormt neemt monsters van het water en de modder en bewaart deze twee weken voor het geval een bestormer in deze periode klachten krijgt die in verband kunnen staan met het water of modder. Zijn er klachten dan wordt de GHOR geïnformeerd en kunnen maatregelen worden genomen.
Tempo Vertaler.png
Enckevort.png
Performenz.jpg
Limburgs-Landschap.png
Valuascollege.jpg
AUDICA-VIDEO-logo-DEF.png
skz.png
funforest.jpg
Energa.jpg
ballorig.png
DSV.jpg
eurotechVenlo.jpg
Onderhoudplus.png
VOSTERMANS.jpg
Hombergh.png
roof-safety-systems.jpg
waterland.png
maaspoort.jpg
Enjoy.png
gemeente_venlo.png
maashopper.jpg
heineken.png
Oomen.jpg
denhulster.png
Graaf Gommans.png
grenswerk.jpg
Raodhoes.png
huisvoordekunstenlimburg.png
samen_in_beweging.png
Meeus.png
lumar.jpg
sur-meuse.png
Blariacumcollege.png
hout-vast.jpg
ActionDome.png
wml.png
van-der-valk-hotel.png
Jongeren_Op_Gezond_Gewicht.png
run2Day.jpg
berden.png
werf.png
op-de-hipt.png
BodyStyle.png
fortissimo.png
Leurs.jpg
lenssen-logo-zonder-slogan.jpg
harman.jpg
hovens-collin.jpg
Bouwmensen_Limburg.png
sob.jpg
Dierenartsencombinatie Maas en Niers.png
ijsco-fantastico.png
Buitengewoon.jpg
banden-wielen-centrum.png
JustFire.jpg
ton-paulus.jpg
iedereen-kan-sporten.png
zebra.png
jongeneel.png
Crewfactory.png
pelican-rouge.jpg
mi68.png
omroepvenlo.jpg
provincie limburg.jpg
Autobedrijf-Peeters.png
deni.png
centrurm-logistiek-vakmanschap.jpg
Las-Constructiebedrijf-Velden.jpg
tijssen-02.jpg
MarcSchattefor.png
enjob.png
appcomm.png
venlona.png
Alles-Palletie.jpg
Dichterbij.png
loxodrome.png
interiorPartner.jpg
van-harte.jpg
nellissen.png
antares.png
Leolux.jpg
urban-dance-studio.png
Stinissen.png
Funqtio.jpg
Huys.png
bart-faassen.png
sdg.png
PLUS_Verbeeten.png
ted-boots.png
Duukers.jpg
Thetis.jpg